Кукурудзяний крохмаль та його похідні широко використовуються в харчовій, текстильній та медичній промисловості завдяки своїй універсальності. Віднедавна вони також почали використовуватися у виробництві екологічно чистих продуктів, таких як одноразовий посуд та упаковка для харчових продуктів. Продукти з кукурудзяної сировини з’явилися на ринку нещодавно, але їх популярність зростає з кожним днем. Сьогодні крохмаль є одним з найпоширеніших матеріалів для виготовлення біорозкладних продуктів.
Зростаючий попит на екологічно чистий одноразовий посуд та упаковку з кукурудзяного крохмалю пояснюється багатьма перевагами:
- Безпечність використання та біорозкладність компонентів одноразового посуду та упаковки. Одноразовий посуд на 100% екологічний, не містить шкідливих або токсичних для організму людини речовин і повністю розкладається в ґрунті, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу;
- Унікальні температурні властивості – вироби з кукурудзяного крохмалю витримують дуже високі та низькі температури. Ці властивості роблять одноразовий посуд з кукурудзяного крохмалю найкращим з усіх біорозкладних аналогів;
- Завдяки особливим властивостям натуральних матеріалів, харчові продукти в такому посуді мають довший термін зберігання, ніж в пластикових аналогах;
- Зручність використання, транспортування та приготування харчових продуктів беспосередньо в посуді;
- Водо, і жиро (масло) стійкість.

За зовнішнім виглядом і щільністю посуд з кукурудзяного крохмалю можна сплутати з харчовим пластиком, але на дотик він набагато приємніший. Також посуд з кукурудзи більш довговічніший.
Посуд має кремовий колір. Механічна міцність і пластичність обумовлені властивостями крохмалю та додаванням до сировини рослинних добавок. Посуд виготовляється з кукурудзяного крохмалю, який не шкодить людському організму.
Упаковка та посуд з рослинної кукурудзи на 100% біологічно розкладаються в ґрунті і за кілька місяців перетворюються мікроорганізмами на воду та вуглекислий газ, що виключає необхідність їх утилізації.
Наразі кукурудзяний крохмаль використовується у виробництві широкого спектру побутових товарів, включаючи соусники, глибокі тарілки, миски, контейнери для зберігання, ланч-бокси, стакани, тарілки та столові прилади.
Заходи на свіжому повітрі, пікніки, кейтеринг, ресторани, шкільне та муніципальне харчування, заклади швидкого харчування та особисте використання – це лише деякі з багатьох сфер застосування упаковки та посуду з кукурудзяної сировини на рослинній основі.

Процес виробництва біорозкладного посуду
Хоча технологія виготовлення біорозкладного посуду на рослинній основі існує вже не одне десятиліття, лише нещодавно почалося його масштабне виробництво, а ринок екопродукції стрімко зростає. Це пов’язано з високими технічними характеристиками екопродукції, зокрема тим, що вона не містить небезпечних речовин і легко утилізується. Наприклад, у 2010 році вже було вироблено 724 000 тонн біорозкладних полімерів, і за останнє десятиліття ця цифра збільшилася в кілька разів.
Причинами зростання популярності біорозкладних продуктів є можливість очистити звалища від пластикових відходів і виснаження природних ресурсів, таких як нафта, що є сировиною для пластикового посуду.
Біорозкладний посуд виготовляється методом лиття.
Виробництво виробів на основі кукурудзяного крохмалю включає наступні процеси:
- Компоненти майбутнього продукту змішуються в спеціальному обладнанні. До основи з кукурудзяного крохмалю поступово додають спеціальні речовини і змішують на різних швидкостях протягом тривалого часу. В результаті змішування утворюється рідка пластична маса.
- Суміш подається в екструдер (машина, яка витискає і формує матеріал, як пластик), щоб сформувати листи необхідної товщини.
- Листи рослинного матеріалу формують вакуумним формуванням (наприклад, ланч-бокси, контейнери, підноси) або термоформуванням (наприклад, чашки, миски, тарілки).
- Після вакуумного формування їх пресують і обрізають нерівні краї.
- Посуд дезінфікується ультрафіолетом.
- Завершальний етап виробництва – пакування та відправка.